dijous, 10 de febrer del 2005

III Trobada de Casals Catalans a Girona

La ciutat de Girona acollirà del 8 al 12 de febrer la 3a Trobada de Casals Catalans d’Arreu del Món. En aquesta cita, que reunirà les entitats associatives fundades per catalans i catalanes establerts als cinc continents, prop de 400 persones reflexionaran i debatran sobre els reptes de la Catalunya exterior. La nostra Vicepresidenta i Secretària, Laura Pradera, hi assiteix en representació de la Casa Catalana de Las Palmas de Gran Canaria. Tan bon punt hagi tornat de Girona ens informarà sobre les conclusions de la Trobada i sobre les fórmules d'organització i funcionament que poden aplicar-se al nostre casal.
La Trobada, que se celebra cada quatre anys, és organitzada per la Unitat de Casals Catalans, que depèn de la Secretaria de Cooperació Exterior del Departament de Governació i Administracions Públiques.
Actualment, hi ha més de 100 entitats catalanes a l’exterior, que són presents a 38 països dels cinc continents. Aquestes entitats, amb diverses formes i noms, acullen els catalans, les catalanes i els catalanòfils que resideixen fora del territori de Catalunya i reben el suport de la Generalitat de Catalunya per tirar endavant la seva tasca. Aquest esforç s’ha materialitzat en la construcció d’una gran xarxa que vol mostrar al món la imatge d’una Catalunya plural, moderna i solidària, i dóna l’oportunitat als ciutadans de Catalunya que, per motius ben diversos, han hagut de deixar el nostre país i als seus descendents de mantenir un contacte permanent amb els seus orígens. Més informació http://www.gencat.net/governacio-ap/casals/trobada/presentacio.htm

1 comentari:

Anònim ha dit...

Salutacions des de Colònia i benvinguts.