dimarts, 8 de febrer del 2005

Neix la web de la Casa Catalana de Las Palmas

Hola! Us parla la presidenta de la Casa Catalana de Las Palmas. Sembla que ja en tornem a tenir una (qui ho havia de dir). Després d'una etapa de paràlisi, en la que els antics directius van fer el que van poder per mantenir el projecte actiu, el nou equip ve amb ànims renovats i amb ganes de fer moltes coses. Pero, anem a pams.
La Casa Catalana de Las Palmas es troba ara mateix sense un local on desenvolupar la seva activitat. Això no ens preocupa gaire, en realitat. Perque de què serveix organitzar activitats si no sabem si hi ha gent que pot o vol disfrutar-les. Per això ara s'obre un període en què, bàsicament ens haurem de conèixer. El llistat de socis que ens va facilitar l'anterior directiva era, si més no, una mica depriment. Tots eren morts, o s'havien traslladat o donat de baixa. Estava clar que el relleu generacional no s'havia produit i el casal català no havia aconseguit arribar als més joves.
Potser és que no n'hi ha de catalans, pot pensar algú. Pero no cal buscar gaire. Un passeig per qualsevol carrer és suficient per adonar-se que sí hi ha catalans. Molts tenen negocis, d'altres estudien aquí, i d'altres simplement han vingut a viure aquí perque la seva parella és natural de Las Palmas.
El que s'ha de tenir clar és que la nova Casa Catalana de Las Palmas ja no será com l'anterior. No ho serà perque les coses ja no són com abans. Potser ara, existint l'email, internet, la videoconferència..., la connexió amb Catalunya i amb la gent que hem deixat allà és molt més constant. També el ritme i la forma de vida actual impedeix que algú pugui passar-se hores ficat a un local esperant que vingui algú que li parli en la seva llengua materna. Per aquest motiu la Casa Catalana serà el que els catalans que en formen part vulguin que sigui. Potser un lloc de trobada, encara que no tingui un espai físic concret; unes hores al mes en les que poguem practicar la nostra llengua, parlar de les nostres coses i, per què no? compartir la nostra gastronomia. De moment, ja tenim aquest espai, aquesta web (o blog, pels més experts en això d'internet) per posar-nos en contacte i dir-hi la nostra.

Ànims

Anna Buil
Presidenta de la Casa Catalana de Las Palmas

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, presidenta,

felicitats per l'empenta i les ganes de fer coses que es nota que hi ha aquí. Compta de ben segur amb un soci, amb acompanyant canaria interessada en aprendre com Déu mana el català.

Seria genial establir alguna reunió periòdica: fuet, somalla, butifarra, pa amb tomàquet, oli del bo de debò... ja veus que els meus interessos culturals són bastant gastronòmics...

El tema està en trobar el lloc ideal per fer-ho... ja sortirà.

Bé, doncs, ¡catalans!... pareu màquines!

JA SOM AQUÍ!

Joan (un de Vilassar de Mar, per més informació, del baix Maresme)

p.d. Hi ha un dubte que em té boig... si això de'n Carod va endavant... ¿tú seràs cònsul o ambaixadora? Igual fins i tot em vindrà de gust això de la carrera diplomàtica...

Casa Catalana de Las Palmas de Gran Canaria ha dit...

Sense cap mena de dubte, la gastronomia será un dels ingredients principals, mai més ben dit, de les activitats de la Casa Catalana de Las Palmas. És difícil trobar a Canàries un lloc on facin un bon pa amb tomàquet (i això que és ben fàcil), i no diguem una bona escalivada, esqueixada, fricandó, all i oli, entre altres coses.
Pel que al tema de les classes de català, és una prioritat absoluta, encara que també és un dels projectes més complexos per la quantitat de paperam que s'ha de fer per poder-les impartir amb l'aval de la Generalitat.
Gràcies pels ànims i no dubtis que contarem amb tu pel que faci falta (ja l'has feta noi, t'agafo la paraula, hehehe).

Anna Buil

pd. De protocols y protocebes diplomàtiques no en sé res encara.

Anònim ha dit...

Molta sort amb aquesta Nova Casa que tots esperém que sigui un bon refugi par catalans, canaris i guiris de tota reu. El meu catalá ho vaig apendre al carré i al mercat de la Concepció. Espero millorar la meva llengua paterna amb vosaltres...

Montse (Las Palmas)

Anònim ha dit...

També estic interessat en que es facin classes de català perque la meva parella aprengui.

Una salutació.

Miquel.

Anònim ha dit...

Sóc català encara que la meva llengua tant paterna com materna és el castellà (els meus pares son de fora de Catalunya) pero des de petit a l'escola m'han parlat en català, i és pot dir que és la meva segona llengua, m'agradaria trobar gent amb qui parlar una estona en català.

Una salutació.

Miquel.

Elena ha dit...

Us escric aquestes línies encara des de Barcelona, però per poc temps: al juliol ens traslladem tota la família a Las Palmas i estic encantada d'haver-vos trobat per la xarxa.

Comparteixo totalment la "inquietud" gastronòmica i la cultural; si al final aconseguiu solventar el tema burocràtic, m'ofereixo per donar classes de català.

Si en alguna cosa us puc ajudar des d'aquí (formo part d'aquesta estimadíssima burocràcia) el meu correu és el següent: elena.anoro@gencat.net

Salutacions i fins aviat.

Anònim ha dit...

Anna volem més activitats i més moviment del casal català...