dimarts, 13 de novembre del 2007

Miquel Màrquez, el rei dels bolets


Aquest es el tercer any consecutiu que és celebra a Hecansa (Hoteles Escuelas de Canarias) les Jornadas Gastronómicas de las Setas. A càrrec del prestigiós i expert cuiner especialitzat en cuina micològica de tot el territori espanyol i possiblement del món, Miquel Màrquez.Propietari del restaurant Sala en Berga (conegut com la catedral de la cuina micològica), l'èxit d'aquest restaurador autodidacta es basa en la recuperació de l'antiga i popular gastronomia de l'interior de Catalunya, concretament de la comarca del Berguedà.

Els seus plats inclouent altes dosis d’investigació i coneixements personals. Màrquez, realitza una tasca polifacètica al combinar la difusió de la cuina micològica en programes de radio, edició de llibres, cursos, conferències per tot el territori, així com demostracions de la seva cuina en diversos e importants certàmens.

Les Jornades consistiran: en conferències orientades als alumnes de l'Hotel Escola com a les persones interessades externes a l'Hotel, i fonamentalment en la degustació d'un espectacular i suggerent menú realitzat pel propi Màrquez.El menú previst per aquest anys es el següent:

TAPITAS DE SETAS

CREMOSO DE LLANEGAS CON PATATA CANARIA
Y VIRUTAS DE “FOIE”

DELICIA DE MACEDONIA DE SETAS CON FRUTOS
DE LA MAR AL AROMA DE TROMPETAS

SALTEADO DE REBOZUELOS CON CEBOLLA CONFITADA
Y TURNEDÓ DE RAPE AL VINO

REDUCCIÓN DE CEPS CON PICHÓN ESCABECHADO

DULCE DE NEGRITAS Y ALMENDRA FRESCA CON SU
GELATINA Y HELADO DE SETAS


Les dates en que es podrà degustar aquest menú seran a partir del dimecres 14 fins el diumenge 18 de novembre, en horari de dinar i sopar. El preu del menú es de 40 + IGIC, begudes a part. Informació i reserves: Tfn: 828 010 400
Absolutament recomanable!





Por tercer año consecutivo y tras el notable éxito recabado en ediciones pasadas Hecansa, Hoteles Escuelas de Canarias, va a celebrar las Jornadas Gastronómicas de las Setas. Las mismas correrán a cargo del más reconocido experto en cocina micológica de España, y probablemente el mundo, como es el catalán Miquel Màrquez.

Propietario del Restaurante Sala, en Berga (conocido como la catedral de la cocina micológica), este restaurador autodidacta basa su éxito en la recuperación de la antigua y popular gastronomía del interior catalán, más concretamente de la comarca del Berguedá, pero acompañada con altas dosis de investigación y aportaciones personales. Màrquez realiza una labor polifacética ya que combina la difusión sobre las setas en programas de radio, edición de libros, múltiples cursos y conferencias por toda la geografía nacional e internacional, así como demostraciones de su cocina en diversos e importantes eventos.

Las Jornadas, consistirán en conferencias de Miquel Màrquez tanto a los alumnos de Hecansa como a los interesados en las mismas y, fundamentalmente, en la degustación de un espectacular menú realizado por el propio Márquez.

Las fechas en que podrá degustarse estos manjares serán desde el miércoles 14 hasta el domingo 18 de noviembre, en horario de almuerzo y cena. El precio del menú es de 40€ + IGIC. Bebidas aparte. Información y reservas: Tfno: 828 010 400. ¡Absolutamente recomendable!