dimarts, 5 de febrer del 2008

Catalans a Canàries

Sabem que molts catalans esteu visquen a les illes Canàries o teniu pensament de venir a viure, per aquest motiu ens agradaria que el blog de la Casa Catalana de Las Palmas sigui l'eina que ens permeti expressar l'experiència de viure en una altre ciutat, municipi, lluny de Catalunya.

Des del blog de la Casa Catalana ens agradaria que ens coneguéssim una mica més, ens expliquéssiu quin ha estat el motiu per venir a viure tan lluny, i ens féssiu cinc cèntims de com us sentiu a les illes, com us heu adaptat en un lloc tant distant del vostre lloc d'origen, que us agrada de l'illa, quina cosa us desagrada, si teniu fills que tal ha sigut l'adaptació en un lloc nou, etc. D'aquesta manera llegint els vostres comentaris podrem ajudar a altres catalans que tinguin que venir a les illes o bé acabin d'establir-se a tenir una idea de com és viu i quines coses es poden trobar.

Per tal d'anar actualitzant la base de dades estaria bé que quan féssiu la presentació ens indiquéssiu el nom i correu electrònic.

Volem que aquest blog sigui un mitjà per expressar-se i formar part d'aquesta gran família catalana canària. Acceptem suggeréncies i col·laboracions per construir el Casal Català de Las Palmas en un casal ferm i dinàmic.

Dit això, animeu-vos-hi !

8 comentaris:

Elena ha dit...

Hola a tothom,

Us he de dir que em sembla molt bona idea el suggeriment d'utilitzar el blog per expressar la nostra experiència fora del lloc on hem visqut fins ara.
Nosaltres som una família de 6 membres, dos adults i quatre nens de 10, 8 i 2 anys (els últims bessons).
Vam venir aquí per raons professionals; el 4 de juliol del 2007 va ser el nostre "bateig" a l'illa i, hores d'ara, l'adaptació continua en marxa.
Si us he de dir què és el que més m'agrada de Gran Canària, diré que el canvi de ritme respecte la Península, i si em pregunteu què és el que em desagrada us diré el mateix, el canvi de ritme respecte la Península.
Estic aprenent a "utilitzar" aquest ritme per tal d'adaptar-lo a la meva conveniència.

Fins aviat.

susana i xavi ha dit...

Hola!!
Som una parella jove que fa poquet que estem a la illa, desde l'Octubre. Vam venir per motius de feina, en principi per uns tres anys, tot i que la majoria de gent que coneixem que ha vingut amb el mateix propósit s'ha acabat quedant... Així que encara ens estem acostumant a aixó de viure rodejats d'aigua. El que menys ens agrada d'aquí és no poder agafar el cotxe i fer kilometres, com feiem quan erem a Barcelona. I el que més, com deia l'Elena, el ritme de vida més tranquil que porten. Tot i que a vegades ens sembla MASSA tranquil.
Ens veiem a la calçotada...

Anònim ha dit...

Fa tres anys que vaig venir a Las Palmas de Gran Canaria per un projecte de feina. Jo també pateixo el ritme lent per realitzar la feina i també diré que trobo a faltar l'empenta necessària per engegar les coses.
Des del primer dia vaig pensar que Las Palmas GC es una ciutat "cómoda" ni molt gran ni molt petita: just a la mida per arribar a algún lloc sense tenir que agafar el cotxe (al menys el més possible), trobo a faltar aparadors bonics i suggerents quan passejo per la ciutat, i alternatives d'oci pels ciutadans.
Pel que fa a la gent sempre he pensat que son acollidors, un punt reservats i amables.
He de dir que personalment em trobo molt a gust i formant part d'aquesta illa.

Angie ha dit...

Hola a tothom,
jo acabo d'arribar el 27 de gener a Las Palmas.
A mi m'ha portat l'amor!!! La meva parella, l'Esteve, es "canarión" i fa 5 anys i mitg que compartiem la meva Barcelona i la seva illa Gran Canaria.
M'he portat un peu trencat i crosses, així que, de moment, a part de lo que ja coneixia de la ciutat, ara per ara, no surto dels taxis, el "centro de salud" (el nostre CAP), el Fremap i petites passejades fetes a salts.
Tot i el meu "handicap" només he trobat gent molt atenta i disposada a ajudar-me i fer-me aquest inici agradable.
Ens veiem a la calçotada!!!

Anònim ha dit...

Hola chicos? Me gustaria aprender catalan para ir a barna, un tiempito y si puedo sacar la plaza de bombero alli pues mejor. Pero no se. Me piden un nivel B y tengo poco tiempo.
Conoceis alguna forma de metermelo por las orejas. Lo digo pa sacar el nivel B y cuanto se puede tardar?

Marieta ha dit...

Hola gent com esteu?? Mireu jo vaig venir per motius de l´amor i m´agradaria conèixer catalans que viuen a les illes, per què de vegades em veig una mica sola. Sempre fa gràcia saber de gent que està en la mateixa situació o semblant, no?? Aprofito aquest moment per dir-vos que si alguna familia l´interesa faig cangurs, tinc 8 anys d´experiència i sóc professora. Moltes gràcies!! Podeu contactar pel mail, petons!!

Anònim ha dit...

hola, soc l'albert de barcelona i fa mes de deu anys que trevallo a les palmes.puc dir per experiencia que lo pitjor d'aci es el personal hispano-canari i lo millor, sens dupte , el que ells anomenen la panza de burro.
salutacions.

Unknown ha dit...

hola a tots.Tinc pensat anar a viure a lanzarote .Magradaria tenir algu am ki poder parla i pregunta.us deixo el meu gmail.
mollymonic@gmail.com
Per cert el meu nom Mónica.Salutacions .Gracias