diumenge, 27 de gener del 2008

Atapuerca i l´Evolució humana

En el Museu Elder de la Ciència, en el Parc de Santa Catalina d'aquesta capital, s'està celebrant una interesantísima exposició: Atapuerca i l'Evolució humana. Es tracta d'una exposició itinerant de referència per a l'estudi de l'evolució humana, creada per l'Equip d'Investigació d'Atapuerca per aproximar als ciutadans els transcendentals descobriments i els avanços científics que al llarg dels últims anys han tingut lloc en aquest complex arqueopaleontològic que, com se sap té la consideració de Patrimoni de la Humanitat i únic ja que gràcies al seu important registre fòssil, tanca el major tresor científic del món.

La presència de diferents espècies del gènere Homo, els rastres sobre la seva caracterització morfològica, les seves pautes de comportaments, així com totes aquelles dades relacionades amb la història i el procés d'investigació entorn a aquests jaciments constitueixen els eixos sobre els quals s'organitza la mostra, que compta paral·lelament amb una sèrie d'activitats, entre les quals destaquen un cicle de conferències dels més destacats especialistes en l'estudi de les restes de les primeres poblacions europees; així com la realització de tallers dirigits a nois i noies d'entre 8 i 12 anys, on aprendran des de com feien foc els nostres avantpassats fins a com es manifestaven artísticament.

A l'estar patrocinada per Fundació Caixa Catalunya, aquells que siguin clients de l’esmentada entitat podran recollir en les seves oficines les entrades per assistir gratuïtament a aquesta exposició. Estarà oberta fins al 14 de març.
En el Museo Elder de la Ciencia, en el Parque de Santa Catalina de esta capital, se está celebrando una interesantísima exposición: Atapuerca y la Evolución humana. Se trata de una exposición itinerante de referencia para el estudio de la evolución humana, creada por el Equipo de Investigación de Atapuerca para acercar a los ciudadanos los trascendentales descubrimientos y los avances científicos que a lo largo de los últimos años han tenido lugar en este complejo arqueopalentológico que, como se sabe tiene la consideración de Patrimonio de la Humanidad y único ya que gracias a su importante registro fósil, encierra el mayor tesoro científico del mundo.

La presencia de especies distintas del género Homo, los rastros sobre su caracterización morfológica, sus pautas de comportamientos, así como todos aquellos datos relacionados con la historia y el proceso de investigación en torno a estos yacimientos constituyen los ejes sobre los que se organiza la muestra, que centa paralelamente con una serie de actividades, entre las que destacan un ciclo de conferencias de los más destacados especialistas en el estudio de los restos de las primeras poblaciones europeas; así como la realización de talleres dirigidos a chicos y chicas de entre 8 y 12 años, donde aprenderán desde cómo hacían fuego nuestros antepasados hasta cómo se manifestaban artísticamente.

Al estar patrocinada por la Fundación Caixa Cataluña, aquéllos que sean clientes de la citada entidad podrán recoger en sus oficinas entradas para asistir gratuitamente a dicha Exposición. Estará abierta hasta el 14 de marzo.