dilluns, 29 d’octubre del 2007

Elaboració dels Panellets



1½ kg. Sucre
1½ kg. Ametlla ratllada
1.200 grs. Patata bullida

Bullim la patata i la deixem escórrer, desprès la xafem i la barregem amb el sucre i l'ametlla ratllada. Una vegada que la massa està freda (entre 6 a 10h.) fem les boletes i els diversos panellets. A la safata del forn col.loquem paper vegetal i damunt els panellets, d'aquesta manera no s'enganxan quan estan cuits. Deixar en el forn (prèviament escalfat) entre 3 a 5 minuts a una temperatura entre 200º a 220º. Poden sortir uns 50 panellets.

Varietats de Panellets:

· Varietat amb coco ratllat: Afegir el coco ratllat a ¼ kg. de la massa, donar la forma cònica que coneixem.

· Varietat amb cafè: Afegir una mica de cafè soluble en pols a ¼ kg de la massa, i fer la forma rodona amb un tall al mig simulant un granet de cafè.

· Varietat amb pinyons: És tracta d'un clàssic i el més apreciat de tots els panellets. Agafar 1/4kg de la massa, i fer les boletes, a part en un vol haurem batut la clara d'ou i afegirem els pinyons. Amb la ma anirem enganxant els pinyons a la massa dels panellets.

I d'aquesta manera anirem fent les varietats que vulguem : xocolata, ametlla picada, fruita confitada. Actualment s'incorporen inclòs ingredients com canyella, kiwi, pinya, festuc, maracuyà, etc. nous sabors per nous temps, però sempre quedaran els clàssics de sempre.









Receta de los panellets:

½ kg. de azúcar
½ kg. de almendra rallada
1.200 grs. de papas cocidas

Hervimos las papas y las dejamos escurrir, después las mezclamos con el azucar y la almendra rallada. Una vez que la masa está fría (de 6 a 10 horas) hacemos bolitas y los diversos panellets. En la bandeja del horno colocamos papel vegetal y ponemos los panellets; de esta manera no se pegan cuando están hechos. Dejar en el horno (previamente calentado) de 3 a 5 minutos a una temperatura entre 200º a 220º. Pueden salir unos 50 panellets.

Variedades de Panellets:

Variedad con coco rallado: añadir el coco rallado a ¼ kg. de la masa; dar la forma cónica típica.

Variedad con café: añadir un poco de café solubre en polvo a ¼ kg. de la masa; hacer la forma redonda con un corte en el medio, simulando un grano de café.

Variedad con piñones: Se trata de todo un «clásico», es el más apreciado de todos. Añadir ¼ kg. de la masa y hacer las bolitas. Aparte, en un bol, habremos batido la clara de huevo y añadiremos los piñones. Con la mano añadiremos los piñones a la masa de los panellets.

De esta forma iremos haciendo las variedades que deseemos : chocolate, almendra picada, fruta confitada, etc. Actualmente se incorporan incluso ingredientes como canela, kiwi, piña, pistachos, maracuyá, etc. Nuevos sabores para nuevos tiempos, pero siempre quedrarán los «clásicos de siempre»…