divendres, 19 d’octubre del 2007

Exposició de Paul Klee al CAAM


A partir del 19 d'octubre, i fins al 5 de gener de 2008, el Centre Atlàntic d'Art Modern (CAAM) de Las Palmas de Gran Canaria presenta l'exposició 'Paul Klee. La infància en l'edat adulta', l'exposició més important de l'artista suís que se celebra a Espanya des de la passada dècada.
Mark Gisbourne, el seu comissari, ofereix una visió contemporània de l'artista que analitza, des de la filosofia i la psicologia evolutiva, el que perviu del nen en l'artista adult. L'exposició compta amb una selecció de cinquanta-cinc obres en diferents suports: dibuixos, aquarel·les, olis, marionetes, peces procedents del Zentrum Paul Klee (Suïssa) i el SFMOMA (Museun of Modern Art. San Francisco. USA), obres quepertanyen al professor Carl Djerassi, un dels principals col·leccionistes de creacions de Klee. Aquest fet converteix l'exposició en una oportunitat única d'admirar treballs de l'artista rares vegades exposats a Europa.
Paul Klee va ser un artista que va entendre, potser molt més que qualsevol altre, la profunditat del pou emocional i dels residus creatius procedents dels primers anys de la seva vida i de les experiències de la infància. Seguint el famós aforisme de Nietzsche, Klee va comprendre totalment que “aquesta és l'etapa més intel·ligent de l'art de la pintura que només uns pocs entenen”.
El CAAM es troba al carrer Los Balcones 11 de Las Palmas de Gran Canaria. L'entrada és gratuïta i podeu visitar el museu de dimarts a dissabte de 10.00 a 21.00 h. i el diumenge de 10.00 a 14.00 h. Mapa

------------------------------------------------------------------------------

A partir del 19 de octubre, y hasta el 5 de enero de 2008, el Centro Atlántico de Arte Moderno (CAAM) de Las Palmas de Gran Canaria presenta la exposición 'Paul Klee. La infancia en la edad adulta', la exposición más importante del artista suizo que se celebra en España desde la pasada década.
Mark Gisbourne, su comisario, ofrece una visión contemporánea del artista que analiza, desde la filosofía y la psicología evolutiva, lo que pervive del niño en el artista adulto. La exposición cuenta con una selección de cincuenta y cinco obras en diferentes soportes: dibujos, acuarelas, óleos, marionetas piezas procedentes del Zentrum Paul Klee (Suiza) y el SFMOMA (Museun of Modern Art. San Francisco. USA), cuyas obras pertenecen al profesor Carl Djerassi, uno de los principales coleccionistas de creaciones de Klee, lo que hace de la exposición una oportunidad única de admirar trabajos del artista rara vez expuestos en Europa.
Paul Klee fue un artista que entendió, quizás mucho más que cualquier otro, la profundidad del pozo emocional y de los residuos creativos procedentes de los primeros años de su vida y de las experiencias de la infancia. Siguiendo el famoso aforismo de Nietzsche, Klee comprendió totalmente que “esta es la etapa más inteligente del arte de la pintura que sólo unos pocos entienden”.
El CAAM se encuentra en la calle Los Balcones 11 de Las Palmas de Gran Canaria. La entrada es gratuita y se puede visitar el museo de martes a sábado de 10.00 a 21.00 h. y el domingo de 10.00 a 14.00 h. Mapa